Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tarihi eserlere merakı lisanslı koleksiyoner yaptı

    ZONGULDAK’IN EREĞLİ İLÇESİNDE YAKLAŞIK 5 YILDIR LİSANSLI KOLEKSİYONERLİK YAPAN EYÜP AYDIN, ENVANTERİNE KAYDETTİĞİ ANTİKALARLA ADETA GEÇMİŞE YOLCULUK ETTİRİYOR. AYDIN TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEMEK İÇİN VERDİĞİ MÜCADELESİNE DİKKAT ÇEKEREK, “KAÇAK YAPILAN İŞLERİN YAPANA DA VATANA DA MİLLETE DE HAYRININ OLMADIĞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİYORUM. HASBELKADER BULMUŞLARSA DA RESMİ YOLLARDAN GEREKİRSE MÜZEYE YÖNLENDİRİYORUM” DEDİ.

    ZONGULDAK'IN EREĞLİ İLÇESİNDE YAKLAŞIK

    Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaklaşık 5 yıldır lisanslı koleksiyonerlik yapan Eyüp Aydın, elindeki antikaları sergiliyor. Tarihi eser kaçakçılığını önlemek için de mücadele veren Aydın, “Kaçak yapılan işlerin yapana da, vatana da, millete de hayrının olmadığı konusunda bilgilendiriyorum. Hasbelkader bulmuşlarsa da resmi yollardan gerekirse müzeye yönlendiriyorum” dedi.

    İstanbul’da çalışırken kültür varlıklarına merak saran Eyüp Aydın, bu süre zarfında tarihi eserleri araştırırken hem de koleksiyonerlerle tanıştı. Kültür varlıklarına olan merakı üzerine Kdz. Ereğli ilçesindeki Müze Müdürlüğü’nden resmi olarak koleksiyoner belgesi de alan Aydın, bir taraftan da envanterine kaydettiği antikaları sergiliyor. Tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadele veren Eyüp Aydın, kültür varlıklarının resmi yollardan kazandırılması için çalıştığını anlattı. Değerli taşlar ve değerli madenleri de tanıtılması için iş yerinde sergileyen Aydın, “Kültür varlıkları ile ilgilendim, üniversitelerdeki arkeologlarla tanışma fırsatı buldum. Bölgemizle alakalı tarihi araştırdım. Çok güzel tarihimiz olduğunu öğrendim. Ancak emekli olana kadar İstanbul’u terk edemedim. Bu süreçte koleksiyonerler tanıdım. Ürünleri tanımaya çalıştım, başta objeler ve tarihi paralar olmak üzere. Bunları öğrendikten sonra Türkiye’de amatörce veya resmi çalışarak rastgele bir şeyler bulanları resmi koleksiyonerlerle buluşturdum. Zaman içerisinde emekli olduktan sonra memleketime taşındım. Baktım ki piyasada adına defineci dediğimiz kişileri tanıdıkça onları da bilinçlendirdim, bilgilendirdim. Kdz. Ereğli Müze Müdürlüğüne başvuruda bulunarak joleksiyoner belgemi aldım. Bulunan ürünleri resmi yoldan aldım. Kaçakçılığı önleme konusunda elimden gelen gayreti gösterdim. Bu hususta iki unsur var. Birincisi antika, ikincisi tarihi eser. Bunlar bizim kültür varlıklarımız. Bunları sahiplenme, ülkemizin kültürüne kazandırma konusunda küçük çaplı da olsa gayret gösteriyorum. Gelen ürünleri alıyorum, envanterime kayıt ediyorum. Yanıma gelen arkadaşlarımı bilinçlendiriyorum. Diyorum ki ’Sadece gayrimüslimlerin sakladıklarını aramayın, ülkemizde değerli madenler ve değerli taşlar da var. Sahada gezerken onları da değerlendirin’ diyerek vitrinime numune koydum. Bu altın madenidir, bakır madenidir, kurşun madenidir diye numunelerle kendilerini bilinçlendiriyorum. ’Bir Uzun Mehmet de siz olun’ diyorum. Ben beş yıldır yaklaşık Ereğli’deyim. Kaçak kazılar Ereğli ilçemizde olmuyor. Kaçak yapılan işlerin yapana da, vatana da, millete de hayrının olmadığı konusunda bilgilendiriyorum. Hasbelkader bulmuşlarsa da resmi yollardan gerekirse müzeye yönlendiriyorum. Böylelikle kültür varlıklarımıza ve ilçemize sahip çıkmaya çalışıyorum” dedi.

    Aydın, envanterindeki ürünlerin sayısının sergi açmak için yeterli olması halinde sergi de açarak ziyaretçileri ağırlayacağını sözlerine ekledi.

    meritking giriş kingroyal güncel giriş madridbet meritking kingroyal