Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Almanya’da Kadın Olmak

    Almanya 4 milyona yakın

    Almanya 4 milyona yakın Türk göçmene ev sahipliği yapan bir ülkedir. Almanya’yı kendine yuva olarak seçenler arasında her yaştan ve cinsiyetten insan vardır. Ancak dünya Kadınlar Günü’ne yaklaştığımız şu günlerde, Almanya’da kadın olmak üzerine düşünmek ve nerede ilerleme kaydedildiğini, nerede hala iyileştirmeye açık olduğunu değerlendirmek önemlidir.

    İş hayatındaki kadınlar

    Girişimciler, şirket yöneticileri, bilim adamları veya uzmanlar olsun, kadınlar Alman iş dünyasında önemli bir rol oynamaktadır. Federal İstatistik Ofisi’nin yayınladığı rakamlara göre Almanya, AB’de kadın istihdamının en yüksek olduğu üçüncü ülkedir.

    Kazançlara gelince, kadın ve erkek arasında bir dengesizlik vardır. Yarı zamanlı çalışma gibi yapısal farklılıklar dikkate alınsa bile kadınlar, karşılaştırılabilir pozisyonlarda ve benzer niteliklere sahip erkeklerden yüzde altı daha az kazanıyor.

    Yönetici pozisyonlarındaki kadınlar

    Almanya’da kadınlar çok yüksek eğitimlidir.  Abitur’a (Almanya’nın üniversiteye giriş yeterliliği) sahip olanların yarısından fazlası, üniversite mezunlarının yaklaşık yüzde 50’si ve doktora öğrencilerinin yaklaşık yüzde 45’i kadındır. Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na göre yönetim pozisyonları yine de çoğunlukla erkekler tarafından dolduruluyor. Üniversite profesörlerinin yüzde 88,4’ü erkek.

    Ancak olumlu bir gelişme olarak 1 Ocak 2016’dan bu yana, bir yasayla yaklaşık 100 büyük şirketteki boş denetim kurulu pozisyonlarının yüzde 30’unun kadınlar tarafından doldurulması zorunlu kılındı.

    Siyasette kadınlar

    Almanya şu anda bugüne kadarki en çok kadın üyesi bulunan kabineye sahip. İktidar koalisyonunun yeni kabinesindeki bakanların yüzde 50’si kadın. Önceki yasama döneminin başında Alman Federal Meclisi üyelerinin yalnızca yüzde 30,7’si kadındı, oysa şimdi bu rakam en azından yüzde 34,7’ye çıktı.

    Almanya’da kadın olmak temelde bu üç kategoride incelenebilir ancak elbette çok daha fazlası var. Derya Öte Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan bir Türk göçmen ve yaşam koçudur. Almanya’da kadın olmak ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi konusunda öncü çalışmaların içinde bulunmuştur. Yaşam koçluğu hizmetinin yanı sıra koçluk eğitimleri ve seminerler düzenlemektedir. Derya Öte Koçluk ve Danışmanlık Merkezinin tüm faaliyetlerini incelemek için web sitemizi ziyaret edebilir. Koçluk hizmeti ve eğitimler ile ilgili bilgi almak için +49 160 8488493 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

     

    meritking giriş kingroyal güncel giriş madridbet meritking kingroyal