Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İslam Memiş dolar ve altının ulaşacağı seviyeyi açıkladı

    İslam Memiş’ten dolar kuru

    İslam Memiş’ten dolar kuru ve altın fiyatları için yeni açıklama geldi.

    Hükümetin doları yükseltmeyeceğini, ancak doların yukarıyı zorlayacağını söyleyen Memiş, şu ifadeleri kullandı:

    DÖVİZDE SON DURUM

    “Dolar 32.20 TL seviyesinde. Bu taraftaki beklentimiz pozitif yönde devam ediyor. Burada bir değişiklik yok.

    40-45 bandında beklentimiz var. 50 TL avro beklentimiz var. Bunları beklemeye devam ediyoruz. Ancak ekonomi yönetimi ile piyasa arasında biraz zıtlaşma, sertleşme başladı. Buradaki sertleşme biraz parmak sallamaya geçti.

    Ekonomi yönetimi diyor ki biz döviz kurlarının yükselmesine müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse müdahale ederiz. İhracatçı üzülebilir. Gardını alsınlar diye ekonomi yönetiminden açıklamalar geliyor.

    Piyasa ise tam tersini düşünüyor. Piyasa diyor ki bugünkü piyasalar, doların 40-45 bekliyor.

    Diyor ki piyasalar enflasyonu yüzde 36 bekliyorsunuz ama yüzde 50’nin aşağısı zor. Enflasyon tarafında güncelleme yapmak zornda kalacaksınız, döviz tarafında güncelleme yapmak zorundasınız diyor.

    Böyle olunca ekonomi yönetimi sert konuşuyor. Bütün hedeflerimize varacağız diyor. İstediğiniz kadar konuşun bizi yolumuzdan edemeyeceksiniz diyor.

    Bu hırçınlık iyi bir yere gitmez. Bakalım sonumuz hayrolsun. Biz alıştık”

    ALTININ DURUMU

    “Ons altın 2160 dolar seviyesinde. Bu hafta 2188 dolara kadar çıkmıştı. 2155 dolara kadar geri çekilmişti. Önümüzdeki hafta bu haftanın tam tersini göreceğiz demiştim. Alım fırsatı verecek demiştim. 2188’den 2155 dolara düşen bir ons altın oldu.

    Gram altın, serbest piyasada, fiziki tarafta 2438 TL seviyesindeydi. 2385 TL seviyesine kadar dün geriledi. Bugün tekrar hızlı bir yükseliş, yeni bir rekor tazeledi ve 2459 TL seviyesi görüldü. Şimdi 2443 lira seviyesinde.

    Orta ve uzun vadede 2500-2700, devamında 3 bin lira beklentimiz devam ediyor. Her ay yeni bir rekor göreceğiz. Ekonomi yönetimi doları yükseltmeyeceklerini açılıyor. Beraberinde gram altın da sınırlanacak mı endişesi var. Ama koşullar diyor ki bu sene 3 bin lirayı göreceğiz”
    meritking giriş kingroyal güncel giriş madridbet meritking kingroyal