Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Fitch, Türkiye ekonomisinin yükseliş beklenti tahminini artırdı

    Fitch, Küresel Ekonomik Görünüm

    Fitch, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nun mart sayısını “Büyüme Görünümü İyileşiyor Ancak Enflasyon Devam Ediyor” başlığıyla yayımladı.

    Raporda, kısa vadeli büyüme beklentilerinin iyileşmesi nedeniyle bu yıla ilişkin büyüme tahmininin 0,3 puan artırılarak yüzde 2,4’e yükseltildiği kaydedildi.

    Söz konusu yukarı yönlü revizyonun ABD ekonomisine ilişkin büyüme tahmininin yüzde 1,2’den yüzde 2,1’e keskin bir şekilde revize edilmesini yansıttığı belirtilen raporda, ABD ekonomisine yönelik revizyonun Çin’in bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4,6’dan yüzde 4,5’e düşürülmesinden ve Avro Bölgesine dair beklentinin yüzde 0,7’den yüzde 0,6’ya çekilmesinden “daha ağır bastığı” aktarıldı.

    – Türkiye’nin bu yıla ilişkin büyüme beklentisi yüzde 2,8’e çıkarıldı

    Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelere de yer verilen raporda, ülke ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde çeyreklik bazda yüzde 1 ile tahminlerin üzerinde büyüdüğü, özel tüketimdeki artışın bunda etkili olduğu aktarıldı.

    Raporda, PMI endeksi, tüketici güveni ve diğer yüksek frekanslı göstergelerdeki son gelişmeler dikkate alındığında ekonomik ivmenin bu yılın ilk çeyreğinde de devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

    Fitch’in raporunda, kısa vadeli ekonomik kazanımların bu yıl büyümenin daha yüksek olacağına işaret ettiği, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 2,5’ten yüzde 2,8’e çıkarıldığı belirtildi.

    Raporda, Türkiye ekonomisinin 2025’te ise yüzde 3,1 büyümesinin tahmin edildiği kaydedildi.

    meritking giriş kingroyal güncel giriş madridbet meritking kingroyal